Followers

Total Pageviews

Blog Archive

Tuesday, February 19

untuk bakal IMAMKU...

assalamualaikum

 tgk la tgk la azam kemana apa kemana, beria kemain haa na rajin menaip apa, last last sebulan lebih jugak dpinggirkan. kalini rasa na share sumting eceh eceh jiwang sikit, sikit je taw.


Ku titipkan warkah ini buatmu walaupun jauh untukku bertemu denganmu.
wahai dirimu yang sedang dinanti. sabarkanlah aku dalam menempuhi denai-denai penantian dunia..

Duhai calon pemilik tulang rusukku..
aku akan segera hadir dalam dinginnya malam dengan hangatnya jiwa. ku tunggu hingga ijab kabul terucap dari lisanmu. aku akan menjaga dalam harumnya semerbak dalam jiwaku, menunggu hingga engkau menahkodai bahtera kita. akan ku berhijab dengan sempurna dengan tak selalu mengikuti arah arus angin yang berhembus..

Duhai calon imam dalam solatku..
aku kan selalu hadir dalam cintamu kepada Allah, dengan siap aku akan menghamparkan sajadah sebagai alas sujudmu, dengan hadirku sebagai makmum..Insya Allah akan menyempurnakan solat kita.
dengan deru doamu seiring 'aamiin' dari lisanku..dalam hening malam. air mataku ini tak henti ku titiskan bercahayakan munajat doa..

Duhai calon pemilik tangan gagah yang menolongku ketika aku tersungkur dan jatuh..
lindungi aku dalam perjalanan hidup kita, ketika engkau terluka kan kubalut dengan cinta jiwa yang merona, menyembuhkan segala perih dalam jiwamu..

Duhai calon pengusap air mataku...sungguh engkau takkan rela calon bidadarimu ini menangis, usaplah lembut pipi kemerah-merahan ini agar tak menangis, dan kan kuhaluskan telapak kakimu dengan mencucikannya ketika engkau pulang dari berjihad..

Duhai calon ayah dari para mujahid-mujahidah kita...
aku sebagai madrasah pertama sebagai sumber ilmu dari anak anak kita, kan kutanamkan ilmu agama agar mujahid mujahidah kita takut akan Rabbnya, santun pada kedua orang tuannya, menghormati orang-orang yang lebih tua. Akhlakul karimah yang baik kan kusisipkan dalam prilakunya semenjak kecil.

Duhai calon nahkoda yang kan membawa keluargaku ke syurga…
Mari kita hiasi rumah kita dengan cahaya-cahaya iman…

Aku dalam diam sengaja tak menampakkan diri, agar engkau benar benar menemukanku dalam cahaya sujudmu.. aku tak banyak bicara kerana aku takut ketika aku menyapa, engkau tepesona pada apa yang ku ucap.. aku menunduk malu, tak berani menatap mata binar yang engkau miliki, karena aku takut dapat memudarkan imanku..

Temukan aku wahai calon imam dalam sujudku. aku menunggu lisan qabul darimu.. yang menyambut ijab dari waliku..Insya Allah, sedia menanti di sini.. 

CREDIT TO GOOGLE
 

1 comment:

ToKMUDIM iNdie said...

sedapny bace. padai awa megarng. indah ya kjdian ilahir. moga2 jdi la dlm hidupku dn semua saudaraku yg islam