Followers

Total Pageviews

Blog Archive

Saturday, February 23

assalamualaikum  

 harini cik mia share 2 senopsi, 1st 'surat dari langit biru' 2nd 'rindu bertamu di abu dhabi' sbenarnya cerita rindu bertamu di abu dhabi best sgt, kalau betul2 hayati kan. siapa yg tgk dari start smpai skrg. mesti tahu best atau tak.ta silap selalu slot akasia, ada 28episod. so yok kita tgk sampai penghujung nya.
 
Tajuk: Rindu Bertamu di Abu Dhabi
Slot: Akasia
Mula Tayangan: Februari, 2013
Pelakon: Fahrin Ahmad, Tasha Shilla, Shahrizal Jaszle, Aiman Hakim, Dato Rahim razali
Terbitan: Zeel Productions
 
Sinopsis: 
Firdaus mengalami konflik keluarga dan cinta.Ain difitnah bersedudukan dgn Firdaus. Sebenarnya Faiz yang merancang semuanya hingga mereka dihalau oleh bapa Firdaus-Haji Ilham. Namun, Firdaus sanggup menikahi Ain dan berhijrah ke Abu Dhabi sebagai jurutera. Fareez sebagai adik bongsu cuba untuk menyatukan ahli keluarganya semula.  Ayahnya, tetap tidak mahu menerima Firdaus semula dan menggangap Faiz sebagai anak sulungnya.  Ego Firdaus pula menyebabkan dia masih terasa hati hingga tidak mahu pulang ke Malaysia.Faiz yang menjadi harapan ayahnya sering keluar berhibur hingga mengabaikan tanggungjawabnya pada syarikat famili dan sering membuatkan ayahnya marah. Sebenarnya Firdaus dan ayahnya Haji ilham sama-sama ego. Ayah mana tak rindukan anaknya?
Fareez mencintai Meera walaupun dia tahu kisah silam Meera. Sebenarnya Firdaus pernah bertunang dengan Fatin Zaharah. Dapatkah Firdaus mencintai Ain seperti mana dia mencintai Fatin?

OST Rindu di Abu Dhabi

Watak:
Fahrin Ahmad- Firdaus(suami kepada Ain dan abang kepada Faiz,Fareez
Tasha Shilla- Ain
Shah Jaszle - Faiz
Fouziah Ghous - Fatin Zaharah
Aiman Hakim Redza - Fareez
Raja Ema-
Lydiawati- Mak Faiz, Firdaus, Fareez
Dato Rahim Razali - Haji Ilham
Ellysa- Meera
2 comments:

Prince of Noob said...

lama tak tengok fahrin ahmad berlakon... done follow u dear - Noob

Mia Amira ♥ said...

dear noob, oke i will follow u. haah fahrin ensem,then ost cerita ni pon dia nyanyi, perghh cair mak tau hahaha