Followers

Total Pageviews

Blog Archive

Wednesday, February 27

Hello pangkor

assalamualaikum  
sbenarnya ni cerita 2bulan lepas haha, tapi asyk draft je so hrini post.

16dec-19dec  kite pergi bercuti cuti malaysia, luar malaysia kena tunggu dua jutaria dilulus kan haha. pergi pangkor dsbb kan kita ni teramat kejakunan nya dgn pangkor, dan sambil2 tu feeling bawak hati yg kuciwa ni *puihhh haha. alang2 nak sambut bufday 'zara' 17DEC setahun dah zara. gerak malam 16dec sampai lumut pagi2 baru gerak ke pangkor, sampai lumut kul 2pagi mcmtu, trus cari hotel, akhirnya dapat galyxy inn. mahal -.- *kalau aku shopping tu berhelai baju dpt, kihkihkih. so pepagi 17dec tu bgn,mandi,siap2 pergi breakfast, habis siap semua terus pergi jetty, pergi2 dlm 10 15mnit ferri datang *menari sikit. bak kata org lumut ni dgelar kan bandar tentera laut kan, so bkn selalu pergi bandar tentera laut ni nak satu huahuahua, apa salahnya buat kenangan, kuikuikui. dlm kul 12 tgh hari sampai pangkor, wow gila lah, cantik sgt view dia.brtambah jakun nampak van pink -.- perghhhh mcm nak ambil satu. so kami pergi teluk nipah, chek-in dkat villa lyana, dkat dgn pantai. letak2 bag smua, keluar cari makanan. habis siap mkn tgh hari balik bilik, rest kejap dlm 3 4 ptg. pergi pantai, abah dh book bot pusing2 pulau, then snorkling. murah sgt taw, lg la buat aku gila sketika, hikhikhik. pastu dlm kul 7mcmtu habis aktiviti, abah plan dgn ibu nak sewa kerata so boley pusing satu pangkor, kita org book kul 8mcmtu, balik bilik mandi apa semua, siap2 pakai cantik2 huahua. malam tu pergi makan ikan bakar fresh2 dri laut, ta pusing lagi sbb dh lewat, sesat kang hahaha. esk bgn pagi2 siap pergi breakfast, kitaorg trus keluar nak amik baju dkat dobi then nak cari kedai kek, untk sambut bufday zara dkat pantai, kita org pilih pantai bogak. kalau pantai tempai kami tuu atas sikit. *part tempat kami tu, ta tahannn -.- dan sebenarnya bandar pangkor kecil sgt, pusing2 jln yg sama, komfom ta sesat. part snap mnap kami pergi, kota belanda, mcm2 nama dh, kita lupa sudah. cuma ta snap dgn batu bersurat je. skejap je masa berlalu, dah 19dec sedih nya! lg sedih nak tgl abg polis pangkor *tettttttttttttt kahkahkah! part nak balik smua muka masam, dh siap pack barang2, pagi tu sbelum breakfast kami snap dulu dipantai. then hbs breakfast pihak villa lyana call van pink T_T, bye bye bye pangkor :( ----> layan gambar pulak.




















insyaALLAH ada rezeki, mungkin akan ke pangkor balik. wait me pangkor :)